Post Terbaik Blog

Pengikut ana

Isnin, 7 Januari 2013

Umno Sombong Halau Orang Yang Nak TolongSyaitan Dikenali : Memalukan, Ketua Kampung Halau Petugas PR Hulur Bantuan Kepada Mangsa Banjir Di Kuantan Foto di atas ialah aksi seorang Ketua Kampung (Tok Empat UMNO) yang menghalau petugas Pakatan Rakyat yang hadir untuk memberikan bantuan banjir kepada mangsa di Rancangan Rumah Murah (RRM) Semambu Kuantan baru-baru ini.

Tindakan beliau amatlah memalukan, kerana memberi bantuan banjir sebenarnya tidak terikat kepada mana-mana parti politik. Malah, pemimpin UMNO BN yang turun padang meninjau mangsa banjir selama ini pun dilihat tidak membezakan fahaman politik kepartian.

Semua mangsa diberi bantuaan seadanya mengikut keperluan masing-masing. Persoalannya, wajarkah ada pihak yang menghalau pihak lain memberikan bantuan hanya kerana berbeza fahaman politik? Bukankah bantuan itu bagi meringankan bebanan mangsa terbabit. Makanya, kenapa terbawa-bawa politik ketika musibah melanda?

Apa yang berlaku ini jelas sekali memalukan dan tidak wajar. Tambahan pula dikala kerajaan sendiri mengatakan semua rakyat akan didahulukan sekarang ini. Menerima adalah hak kita, sama ada mahu menggunakan bantuan tersebut itu perkara lain. Justeru semoga kejadian seperti ini tidak beraku lagi pada masa akan datang.

RRM Semambu terletak di DUN Semambu yang diwakili oleh MCA, manakala parlimennya pula ialah Indera Mahkota yang diwakili oleh PKR. Tidak salah pembangkang hulur bantuan kerana Semambu berada di dalam parlimen mereka.

PRSB : Yang nak tolong orang islam, yang nak ditolong pun orang islam, tapi susah, tak tolong lagi susah, dah dia tak mahu tolong, parti dia pun bukan tolong, bagi duit pampasan pun buka duit poket Umnobn, duit rakyat dari jabatan kebajikan dan tabung bencana, masa banjir tak ada pun Umno nak tolong, yang bertungkus lumus tolong Bomba, Askar, Polis, Kesihatan, JPAM dan agensi lain termasuk NGO, tapi kat TV ngaku umno yang bantu,,, pirah ...tak malu...tipu rakyat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan