Post Terbaik Blog

Pengikut ana

Isnin, 14 Januari 2013

Guru BI inikah yang nak diimport? Eja pun tak betulUra-ura Kementrian Pelajaran Malaysia yang mahu mengambil guru Bahasa Inggeris dari Benua India bagi mengatasi kekurangan guru subjek tersebut  perlu dikaji semula malah sepatutnya dibantah kerana ramai anak kelahiran Malaysia yang masih mengganggur (tiada pekerjaan tetap) dari kalangan mahasiswa lulusan dalam dan luar negara yang lebih fasih dan lebih layak dari atas.

Kenapa mereka ni buntu sangat, orang yang duduk dalam kementerian kena kaji mengapagagal melahirkan guru BI ini, jangan berdiam diri, malas berfikir, yang pencen dilanjutkan tapi tak reti mengajar BI buat apa... sekat lagi kemasukan guru baru... menyusahkan pelajar dan ibubapa sahaja...

Apakah kerana kemelut ekonomi yang melanda menyebabkan terpaksa ambil guru luar sedangkan kosnya adalah mahal, sibuk yang luar, tak peduli yang dah ada sumber dari dalam negara.

Kalau begini cara TPM mentadbir, jika naik jadi PM maka akan lebih parah dan krisis guru sekolah akan bertambah kritikal.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan