Post Terbaik Blog

Pengikut ana

Sabtu, 23 April 2011

Panas! 28 ADUN BN Sarawak akan lompat parti?

Berita ini diperolehi daripada Twitter salah seorang blogger gerombolan songkok tinggi yang terkenal. Bagaimanapun nama blogger tersebut tidak disiarkan di sini memandangkan beliau tidak mahu perkara ini dihebohkan.

Menurut blogger ini, 28 ADUN Barisan Nasional yang telah memenangi Pilihanraya Negeri Sarawak baru-baru ini terdiri daripada kaum Iban dan Bidayuh, akan bertindak keluar BN untuk menyertai parti lawan sekiranya Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Taib Mahmud merangkap perompak wang rakyat tidak mahu meletak jawatan.

Di bawah ini screenshot yang diambil daripada akaun Twitter blogger tersebut.

B

Bagaimanapun, ReJaM© menganggap berita ini hanyalah sekadar cakap-cakap atau khabar angin yang tidak perlu digembar gemburkan. Barangkali ada gesaan dari "orang dalam" Barisan Nasional yang mahu Taib Mahmud segera meletak jawatan kerana menyedari beliau selama ini jelas menjadi liabiliti kepada Barisan Nasional. Ini jelas kerana salah laku beliau sudah menjadi bangkai gajah yang tidak mampu ditutup dengan tudung saji.

Salah seorang orang dalam BN yang bersungguh-sungguh mahu Taib Mahmud meletak Jawatan adalah Ketua Pemuda UMNO Malaysia, saudara Khairy Jamaluddin. Beliau dilihat begitu bersungguh-sungguh mahu Taib meletak jawatan meskipun keputusan PRN Sarawak belum lagi diketahui secara rasmi [MsianInsider].

..."

source: http://milosuam.blogspot.com

Kalau dilihat, sekiranya berita ini benar, terdapat tekanan dalaman yang mahu Taib Mahmud segera berundur untuk menaikkan nama Najib Tun Razak selaku Perdana Menteri hasil peralihan kuasa. Taib Mahmud bakal menerima nasib seperti bekas menteri Besar Selangor Khir Toyo yang didakwa atas kesalahan rasuahnya yang sudah bertahun-tahun didedahkan hanya selepas hilang jawatan, untuk menaikkan nama Barisan Nasional.

Bak kata Khir Toyo di dalam blognya "Bila pokok rebah, kura-kura pun boleh panjat".

ReJaM© "Nasib kaulah Taib Mahmud, kita lihat siapa yang kena

Tiada ulasan:

Catat Ulasan