Post Terbaik Blog

Pengikut ana

Khamis, 12 Julai 2012

Wilders anti Islam di Amerika gesa haramkan pembangunan masjid"Memberi mesej Islamophobia di negeri Colorado, politik dan ahli-ahli parlimen, Geert Wilders, telah meminta penggubal undang-undang Amerika untuk melarang pembangunan masjid bagi membantu menghentikan apa yang disebut sebagai 'Islamisasi' di Barat.

"Jika kita tidak menghentikan Islamisasi, kita akan kehilangan segalanya: identiti kita, budaya kita, negara demokrasi berperlembagaan kita, kebebasan kita, dan peradaban kita," Wilders mengatakan dalam Sidang Kemuncak Konservatif Barat di Colorado.

Wilders, pemimpin Parti Kebebasan sayap kanan, mengatakan bahawa pengharaman terhadap masjid akan membantu menghentikan Islamisasi Eropah dan Amerika Syarikat.

"Kita harus melarang pembangunan masjid baru. Cukup sudah Islam di barat."

Wilders terkenal kerana aksi anti Islam. Dia pernah menyeru larangan Al-Quran dan menyebutkan kitab suci umat Islam tersebut sebagai kitab yang "fasis". Pada tahun 2008, Wilders mengeluarkan filem dokumentari berjudul 'Fitna' selama 15 minit yang menuduh Al-Qur'an menghasut kekerasan.

PSB : Demokrasi dalam menjamin kebebasan beragama sudah tidak dipakai oleh Wilders si mat saleh bodoh ini.

Selanjutnya Baca SINI"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan